Ekaluokkalaisen koulunaloitus

"Koulun aloitus on lapselle odotettu ja jännittävä askel uuteen. Vanhemmissa se herättää myös jännitteitä: mihin kaikkeen opettaja mahtaa ehtiä, mitä lapsen pitäisi jo osata ja tuleeko hän toimeen luokkatoverien kanssa?"
Lukuvinkkejä koulunaloitukseen niin vanhemmille kuin ekaluokkalaisellekin löytyy kirjaston vinkkihyllystä.

”Ekaluokkalainen on hellyttävä pakkaus”
”Kouluun! auttaa lähettämään ekaluokkalaisen onnistuneesti koulutielle. Se yhdistää opettajien, koululaisen ja vanhempien toiveet, odotukset ja askarruttavat mietteet leppoisaksi vanhempainillaksi, jossa ajatuksiaan ei tarvitse peitellä eikä kysymyksiään hävetä.”
– Timo Parvela ja Jari Sinkkonen

Ekaluokkalaiselle katseltavaksi ja yhdessä luettavaksi
Otto loikkaa ojan yli – ”Oton elämään on tulossa suuri muutos: hän lähtee kouluun. Mielessä liikkuvat mennyt kesä ja sen leikit. Toisaalta jännittää, löytyykö koulusta kavereita. Entä pysyykö sinisiipinen uniperhonen tallessa koulurepun taskussa? Otto loikkaa ojan yli kertoo muutoksesta ja uuden alkamisesta. Lämminhenkinen kertomus vie maailmaan, jossa arkinen ja sadunomainen sekoittuvat ja todellisuutta katsellaan lapsen silmin.”
– Johanna Venho ja Marjo Nygård

Vinkkihyllyssä lisää kirjoja yhdessä luettavaksi
Otapas selvää, miten sujuu Bingon ja muiden kavereiden koulunaloitus! Miten Bingo oppi kirjoittamaan? Tai kun Dunne pääsi oikeaan kouluun! Ja mitä kummaa Siiri ja Leena näkevät, kun kurkistavat koulun ikkunasta… Miten ihmeessä Eeron reppu voi olla reilu? Entä miten Janne Dinosauruksen käy tuubansoiton ja yhteenlaskun kanssa?

Linkkivinkkejä vanhemmille koulun alkuun
Tarkistuslista ekaluokkalaisen vanhemmalle (MLL)
Hyvä alku koulutielle (MLL)