Palauttaminen

Aineisto palautetaan palvelu- ja omatoimiaikana lainaus- ja palautusautomaateilla. Liikuntavälineiden palauttaminen tapahtuu vain palveluaikana.

Kirjaston pääoven vieressä on palautusluukku, johon voi palauttaa lainoja, kun kirjasto on suljettu. Lainat palautetaan kirjastojärjestelmään vasta, kun kirjasto aukeaa eli siihen asti kertyy sakkomaksuja. Huomioithan, että isokokoiset kirjat eivät välttämättä mahdu palautusluukusta.

Vesilahden kirjastosta lainattua aineistoa (ei liikuntavälineitä) voit maksutta palauttaa kaikkiin PIKI-kirjastoihin.

Jos palautat lainan myöhässä, joudut maksamaan myöhästymismaksun. Maksua peritään jokaiselta kalenteripäivältä, siis myös niiltä päiviltä, joina kirjasto on kiinni. Jos sinulla on maksamattomia maksuja 15 € tai enemmän, et voi lainata etkä varata aineistoa etkä uusia lainojasi missään PIKI-kirjastossa. Lasten ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksua. Katso maksuista tarkemmin kirjaston Maksut-sivulta.

Palautumattomien lainojen perintä siirtyy perintätoimistolle noin 60 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Perintä koskee 18 vuotta täyttäneen asiakkaan lainaamaa aineistoa.