Ajankohtaista

14.4.
Koronan vaikutukset kirjaston palveluihin!

Kirjastopalvelut ovat käytössä rajoitetusti vain lainaustoimintaa varten 30.4.2021 asti!

  • kirjastossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia ellei siihen ole terveydellistä estettä
  • kädet tulee desinfioida ennen automaattien ja PIKI-päätteiden käyttöä
  • ylläpidetään riittäviä turvavälejä
  • muu oleskelu kirjaston tiloissa on kielletty

Kirjasto on avoinna ma-ti klo 14-18, ke-to klo 12-16, pe klo 10-16, la-su suljettu. Omatoimikirjasto ei ole käytettävissä.
Kirjaston puhelinpalvelu palvelee aukioloaikoina, puh. 040-1335202.

Asiakkaiden käytössä on lehtienlukusali (lehtien lainausta varten), kirjastosali, kirjavarasto ja yleisö-wc. Kokoushuone, neuvotteluhuone ja lasten satunurkkaus ovat poissa käytöstä.

 

10.3.
Pirkan opiston palvelupiste kirjastolla!

Koronatilanteen vuoksi Pirkan opiston palvelupiste on avoinna vain ajanvarauksella.
Sovi ennakkoon, kun olet tulossa asioimaan Pirkan opiston asioissa puh. 040-1334220.

6.8.
Taiteilijakoti meni – kirjastokoti tuli!

Vesilahden pappilan piharakennuksen Paloheimo-taiteilijakoti tuhoutui tulipalossa 29.11.2018. Kirjailija kuitenkin elää tuotannossaan.

Kun taiteilijakotia ei enää ole, kirjastokoti ylläpitää kirjailijan elämäntyötä ja muistoa vesilahtelaisten mielessä. Taiteilijakoti avattiin Oiva Paloheimon 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi vuonna 2010. Kirjastokodin aukeaminen juhlistakoon kirjailijan 110-vuotissyntymäpäivää 2.9.2020.

Vesilahdessa eletyt vuodet 1946-1952 olivat kirjailija Oiva Paloheimon tuotteliainta ja taiteellisesti täysipainoisinta kautta. Pappilassa, Hakalan pirtissä ja Sakaselän saaressa syntyi paljon tekstiä. Kirjastokoti tarjoaa lukijoiden käyttöön näinä vuosina julkaistujen teosten lisäksi kirjailijan lähes kaikki romaanit, novellit, runot, pakinat ja sadut. Kirjojen ja äänitteiden lisäksi tutustuttavana ja luettavana on Oiva Paloheimoa käsitteleviä lehtiartikkeleita, haastatteluja, tutkielmia, TK-juttuja Äänislinnasta, Paloheimon teksteihin sävellettyjä nuotteja ja kirjailijalle lähetettyjä kirjeitä (mm. Martti Haaviolta, Anna-Maria Tallgrenilta, Väinö Linnalta). Myös Vesilahden vuosina Kansan Kuvalehdessä ja Pellervo-lehdessä julkaistuja novelleja, pakinoita ja runoja on kopioitu kansiollinen luettavaksi. Samassa kansiossa on myös kaksi tilausrunoa, Vesilahden seurakunnan 600-vuotisjuhliin 1946 tilaama ”Siunatut vuosisadat” ja Vesilahden Nuorisoseurantalon vihkiäisiä varten 1949 kirjoitettu ”Kotiseudun koti”.

Paloheimo-kokoelma löytyy kotiseutukokoelman yhteydestä. Kirjoja ja äänitteitä voi tavalliseen tapaan lainata, kansioiden aineistoja voi lukea vain kirjastossa tai ottaa kopioita. Lisäksi kirjastosta voi ostaa Oiva Paloheimon runokokoelman 16 euron hintaan.

        

15.6.
Viisi miljoonaa käyntiä PIKI-kirjastoissa!

PIKI-kirjastojen toimintakertomus vuosilta 2018-2019 on julkaistu. Kertomuksessa esitellään PIKI-kirjastojen uusia ja uusittuja tiloja, kirjastojen palveluita ja toimintaa, tilastoja, yhteistyöprojekteja ja -kumppaneita. PIKI-kirjastojen toimintakertomus 2018-2019 (e-julkaisu)

18.12.
Kirjastokortilla Kirjastokinoon!

Voit kirjautua PIKI-kirjastokortillasi Kirjastokinoon. Kirjautumisessa tarvitset kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino sisältää koti- ja ulkomaisia elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja.

Kirjastokino

 

27.11.
Lataa älylaitteeseesi PIKI-mobiilikirjasto

Uudessa PIKI-mobiilisovelluksessa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilaina.
Lue lisää PIKI-mobiilikirjastosovelluksesta täältä:
https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/-/piki-mobiilikirjas-1

 

4.2.
Tervetuloa lukemaan e-lehtiä!

Lukusaliin on hankittu e-lehtien lukukone ja nyt on uudenkin kirjaston lehtivalikoima taas melkoisen kattava.
ePress – Kotimaisia paikallisia ja maakunnallisia e-sanomalehtiä. Pirkanmaalaisiakin lehtiä luettavana yli 20!
eMagz – Kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä. Valikoimassa kymmeniä lehtiä.
Aikakone HS.fi – Helsingin Sanomien näköislehdet vuosilta 1904-1997.
E-lehtien lukeminen on helppoa. Klikkaa vain kuvaketta lehtilukoneen näyttöruudulta ja valitse mieleisesi lehti. Jos tarvitset apua lehtilukukoneen käytössä, neuvomme mielellämme sinua.