Ajankohtaista

15.6.

Viisi miljoonaa käyntiä PIKI-kirjastoissa!

PIKI-kirjastojen toimintakertomus vuosilta 2018-2019 on julkaistu. Kertomuksessa esitellään PIKI-kirjastojen uusia ja uusittuja tiloja, kirjastojen palveluita ja toimintaa, tilastoja, yhteistyöprojekteja ja -kumppaneita. PIKI-kirjastojen toimintakertomus 2018-2019 (e-julkaisu)

 

28.5.

Kirjasto avautuu rajoitetusti 1.6. lähtien

Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti kirjasto avautuu asiakkaille 1.6.2020 rajoitetusti. Kirjasto on avoinna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16, la-su suljettu. Omatoimikirjasto ei ole käytettävissä. Kirjaston puhelinpalvelu palvelee aukioloaikoina, puh. 040-1335202. Asiakkaiden käytössä on lehtienlukusali, kirjastosali, kirjavarasto ja yleisö-wc. Kokoushuone, neuvotteluhuone ja lasten satunurkkaus ovat poissa käytöstä. Asiakkailla on käytössä kaksi Piki-aineistonhakukonetta sekä yksi asiakastietokone lehtilukusalissa, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti 30 min. Asiakasmaksujen suorittamisessa toivotaan käytettävän ensisijaisesti verkkokirjaston kautta verkkomaksua tai pankkikorttimaksun lähimaksutoimintoa.

13.-31.7.2020 ajalla kirjasto toimii omatoimikirjastona itsepalveluna ma klo 14-18, ti-pe klo 12-16. Sisään pääsee kirjastokortilla. Paikalla on turvallisuusohjeita valvomassa kirjastovirkailija, mutta asiakaspalvelua ei ole saatavilla.

Kirjastossa asioidessa noudatetaan yleisiä ohjeita turvaväleistä ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 31.7.2020 asti.

 

 

18.12.
Kirjastokortilla Kirjastokinoon!

Voit kirjautua PIKI-kirjastokortillasi Kirjastokinoon. Kirjautumisessa tarvitset kirjastokortin numeron ja 4-numeroisen tunnusluvun.

Kirjastokino sisältää koti- ja ulkomaisia elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja.

Kirjastokino

 

27.11.
Lataa älylaitteeseesi PIKI-mobiilikirjasto

Uudessa PIKI-mobiilisovelluksessa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilaina.
Lue lisää PIKI-mobiilikirjastosovelluksesta täältä:
https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/-/piki-mobiilikirjas-1

 

4.2.
Tervetuloa lukemaan e-lehtiä!

Lukusaliin on hankittu e-lehtien lukukone ja nyt on uudenkin kirjaston lehtivalikoima taas melkoisen kattava.
ePress – Kotimaisia paikallisia ja maakunnallisia e-sanomalehtiä. Pirkanmaalaisiakin lehtiä luettavana yli 20!
eMagz – Kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä. Valikoimassa kymmeniä lehtiä.
Aikakone HS.fi – Helsingin Sanomien näköislehdet vuosilta 1904-1997.
E-lehtien lukeminen on helppoa. Klikkaa vain kuvaketta lehtilukoneen näyttöruudulta ja valitse mieleisesi lehti. Jos tarvitset apua lehtilukukoneen käytössä, neuvomme mielellämme sinua.