Ajankohtaista

16.5.
Aukioloajat muuttuvat 1.6.2019

Palveluajat 1.6. lähtien:
ma-ke klo 12-18
to-pe klo 10-16
Omatoimiajat 1.6. lähtien:
ma-ke klo 8-12 ja 18-20
to-pe klo 8-10 ja 16-20
la-su klo 8-18

4.2.
Tervetuloa lukemaan e-lehtiä!

Lukusaliin on hankittu e-lehtien lukukone ja nyt on uudenkin kirjaston lehtivalikoima taas melkoisen kattava.
ePress – Kotimaisia paikallisia ja maakunnallisia e-sanomalehtiä. Pirkanmaalaisiakin lehtiä luettavana yli 20!
eMagz – Kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä. Valikoimassa kymmeniä lehtiä.
Aikakone HS.fi – Helsingin Sanomien näköislehdet vuosilta 1904-1997.
E-lehtien lukeminen on helppoa. Klikkaa vain kuvaketta lehtilukoneen näyttöruudulta ja valitse mieleisesi lehti. Jos tarvitset apua lehtilukukoneen käytössä, neuvomme mielellämme sinua.

        

 

1.2. Automaatilla palauttaminen

Lopetamme automaatilla palauttamiesi kirjojen palautusten tarkistamisen 1.2. lähtien. Tähän asti olemme tarkistaneet kaikki automaatilla palauttamasi lainat. Silloin tällöin on löytynyt kirjoja, joiden palautus automaatilla ei olekaan onnistunut.

Ole huolellinen ja toimi rauhallisesti palautusautomaatilla ja tarkista aina, että palauttamasi kirjan tai muun niteen nimi tulee näkyviin automaatin näytölle. Vasta silloin palautus on onnistunut. Siis maltti on valttia tässäkin!

Jos palautuksessa on ongelmia, voit aina palauttaa lainat ulko-oven vieressä olevaan palautusluukkuun. Huolellisuus kannattaa, sillä palauttamalla lainat huolellisesti vältyt palautuspyynnöiltä ja sakoilta!

 

2.1. Piki-maksumuutoksia

PIKI-kirjastojen maksuihin tulee muutoksia vuodenvaihteessa 2.1.2019 lähtien.  Lisäksi lainauskiellon raja laskee kaikissa PIKI-alueen kirjastoissa. Vesilahden kirjastossa maksumuutokset astuvat voimaan vasta 1.2. lähtien.

Tampereen kaupunginkirjaston myöhästymismaksu muuttuu. Uusi myöhästymismaksu on 0,30 €/ laina/vrk. Aiemmin myöhästymismaksu on ollut 0,25 €/laina/vrk. VIP-aineiston myöhästymismaksu 0,50 €/laina/vrk säilyy ennallaan. Muissa PIKI-kirjastoissa myöhästymismaksuihin ei tule muutoksia.

Lainauskiellon raja laskee 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista.

Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 € / laina. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.

Maksut voi maksaa myös verkossa. Asiakkaat voivat maksaa maksujaan kaikissa PIKI-kirjastoissa riippumatta siitä, mihin kuntaan velka on. Lisäksi Tampereen, Ylöjärven, Vesilahden, Kangasalan, Pirkkalan, Pälkäneen, Nokian ja Valkeakosken maksuja voi maksaa verkkomaksuna kirjautumalla PIKI-verkkokirjastoon. Maksun summa pitää kuntaa kohden olla vähintään yhden euron, jotta sen voi maksaa verkossa.