Takaisin listaukseen
12.7.2019 18:00

Elsi Komun runoilta ”Olla sellainen kuin on”.


Pe 12.7. klo 18.00 Elsi Komun runoilta ”Olla sellainen kuin on”. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Elsi Komu esittää runoja ihmisten monenlaisuudesta. Vaikka toisenlaisuus on useasti rikkaus, se koetaan monesti taakkana. Runokoosteen painopiste on yksilöllisyyden arvostamisessa ja sen puolustamisessa. Esityksessä liikutaan vakavissa ja ilottelevissa tunnelmissa.

Ohjelmassa palautetaan mieliin kotimaisten klassikoiden, Kailaan, Sarkian ja Mustapään, tutut kuvaukset rammasta pojasta pallokentällä, kyttyrästään kärsivästä miehestä ja keltaisen naakan kohtalosta. Yleisillä asenteilla on kautta aikain syrjitty poikkeavia, oudoiksi koettuja kanssaeläjiä.

Rajojen ja raamien rikkojia on onneksi. Oiva Paloheimo lupaa mustana lampaana puskea rikki karsinansa, Heli Laaksonen heittäytyy työtä pakoon pallomeren pohjalle, Kaarina Valoaalto pitää eriparisista käsineistä. Aune Piispa tapaa miestenlehtiä selailevaa naapuriaan. Aili Nupponen ärsyttää voikukkana kitkerällä maitiaisnesteellään.

Ikääntyminen tuo useimmille rohkeutta olla oma itsensä. Joku huomaakin uudella rennolla elämäntavalla korvaavansa nuhteetonta nuoruuttaan! Juice Leskisen mummopari tekee omannäköisiä ratkaisujaan, eikä Markus Kajo halua satavuotiaana olla pirteä, vaan ennemminkin ruosteessa ja unelias.