Takaisin listaukseen
2.5.2019 18:00

Murder – Murha, tekijän ja lukijan välissä suomentaja Pekka Tuomisto


Suomentaja Pekka Tuomisto kertoo dekkarien ja muunkin kirjallisuuden kääntämisestä kirjaston lukusalissa to 2.5. klo 18. Tervetuloa kuuntelemaan!
Pekka Tuomisto on suomentanut antiikin ja myöhempienkin aikojen latinankielistä kirjallisuutta sekä dekkareita, trillereitä, hieman fantasiaa sekä laajemmin tietokirjallisuutta lähinnä englannista ja italiasta, muutaman kirjan myös ruotsista ja saksasta mm. Stieg Larssonin tutkimuksia. Ja jopa myös italiankielisiä Aku Ankka -sarjakuvia. Dekkarikirjallisuutta hän on suomentanut nimenomaan englannista.


Kuva: Suomen Yrityskuvaus/Markku Heikkilä

Suomentajat lukijoiden luo -hankkeen tavoitteena on lisätä tietämystä suomentajan ammatista ja tuoda esille laadukkaan suomennoksen merkitys lukukokemuksen kannalta. Suomentaja on kirjailijan paras ystävä ja lukijan tunnollinen palvelija. Suomentajat lukijoiden luo -hankkeen rahoittaa Koneen Säätiö. Voit tutustua hankkeeseen lisää täältä lukijoidenluo.turanko.net

”Iloitsemme Koneen Säätiön mittavan apurahan mahdollistamista kohtaamisista”, sanoo hankkeen koordinaattori, suomentaja Laura Jänisniemi.