Takaisin listaukseen
19.10.2021 18:00

Turvallinen elämä -luentosarja; Vapaaehtoisen maanpuolustuksen toiminta – Maanpuolustuskoulutuksen toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen


Turvallinen elämä -luentosarja.

Luentosarjan kolmas osa Teams-luentona 19.10 klo 18.00.
Luennoitsijana toimii Maanpuolustuskoulutuksen toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.
Luennon aiheena on Vapaaehtoisen maanpuolustuksen toiminta.

Alla etäluennon ohjeet sekä mobiililaitteelle että tietokoneelle.
Etäluento ohje Android mobiililaitteelle
Etäluento ohje tietokoneelle

” Pertti Laatikainen on suomalainen prikaatikenraali, joka toimi Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) toiminnanjohtajana virkauran jälkeen 1.1.2015 – 31.7.2021. Laatikainen toimi palvellessaan puolustusvoimissa mm. Puolustusvoimien Urheilukoulun johtajana, Kaartin Jääkärirykmentin Komentajana ja Etelä-Suomen Sotilasläänin komentajana. Laatikaisella on vankka tausta koulutus- ja opetusalalla komentajatehtäviensä ohella, koska hän toimi mm. Pääesikunnassa koulutusosaston apulaisosastopäällikkönä ja puolustusvoimien koulutuspäällikkönä.

MPK on maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja. MPK:n toiminnan painopiste on reserviläisille suunnattu sotilaallisesti painottunut koulutus. Perinteisesti koulutustarjonnasta noin 1/3 on ollut kansalaisille suunnattua varautumis- ja turvallisuuskoulutusta (VARTU). VARTU koulutuksessa on kursseja nuorille ja naisille, erityisryhmille sekä viranomaisille. VARTU koulutus räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan, mutta kurssit painottuvat arjen turvallisuuteen, kansalaistaitoihin ja esimerkiksi kyberturvallisuuteen. Myös fyysinen koulutus on kasvussa.

MPK:n koulutus on kansalaisille avointa ja kurssitarjonta löytyy osoitteesta www.mpk.fi. Tervetuloa koulutukseen!” (Teksti Pertti Laatikainen)

Luentosarjan yhteistyökumppaneina toimivat Vesilahden Reserviupseerit, Vesilahden seurakunta ja Vesilahden kunta.

Tervetuloa!