Kirjaston laitteet

Kirjastolla on vapaasti käytettävissäsi PIKI-hakukoneita, hubletteja ja e-lehtien lukukone. Muista kirjaston laitteista kysy asiakaspalvelupisteestä. Henkilökunta opastaa sinua tarvittaessa laitteiden käytössä.

Asiakastietokoneet
Käytettävissäsi on yksi kiinteä pöytäkone ja kaksi läppäriä. Varaa laitteiden käyttö- ja työskentelyajat (maks. 1h) asiakaspalvelupisteestä. Mikäli tarvitset pitemmän työskentelyajan läppärille, voit varata ja varmistaa sen jo etukäteen joko käymällä kirjastolla tai soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelupisteeltä saat kertakäyttöiset WiFi-vierastunnukset ja salasanat läppärillä työskentelyä varten. Kirjaston läppäreitä voit käyttää vain palveluaikana. Läppäreihin on asennettu ohjelmat, jotka lakkauttavat läppärien toiminnan kokonaan, mikäli läppäri viedään hälytysporttien ohi kirjaston ulkopuolelle.

Hubletit
Käytettävissäsi on kolme hublet-tablettia. Saat ne käyttöösi PIKI-kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-tunnuksella. Käyttöaika on kaksi tuntia. Palauta hublet-tabletti aina käytön jälkeen takaisin latauslaitteeseen.

PIKI-hakupääte
PIKI-hakupäätteeltä voit hakea kaikkien PIKI-kirjastojen aineistoa. Hakukone on käytössäsi palvelu- ja omatoimiaikana.

Omien koneiden käyttö
Kirjastossa on langaton verkko. Pyydä asiakaspalvelupisteestä kertakäyttöiset WiFi-vierastunnukset ja salasanat. Omatoimiaikana tunnukset löytyvät asiakaspalvelutiskiltä Pirkan Opiston mukista. Työskentelypisteistä löytyy pistokkeita koneiden latauslaitteita varten.

Tulostus-, kopiointi- ja skannaus
Tulostaminen, kopiointi ja skannaus ovat maksullisia ja onnistuvat vain palveluaikana. Kysy niistä tarkemmin asiakaspalvelusta.

AV laitteet
Kirjastotiloissa on äänentoistolaitteet, tykki, mikrofoni, iso valkokangas ja siirreltävä 75” näyttö. Varaukset asiakaspalvelupisteestä.

Sähköpiano ja -rummut
Varaa käyttöaika asiakaspalvelupisteestä.

Langaton verkko
Kirjastossa on käytössäsi langaton verkko. Kertakäyttöiset WiFi-vierastunnukset ja salasanat löydät asiakaspalvelupisteeltä, myös omatoimiaikana.