Kirjaston laitteet

Kirjastolla on vapaasti käytettävissäsi PIKI-hakukoneita, hubletteja ja e-lehtien lukukone. Muista kirjaston laitteista kysy asiakaspalvelupisteestä. Henkilökunta opastaa sinua tarvittaessa laitteiden käytössä.

Langaton verkko
Kirjastossa on avoin langaton verkko SeutuOpen, joka toimii ilman käyttäjätunnuksia sekä salasanoja.

Asiakastietokoneet
Käytettävissäsi on yksi kiinteä pöytäkone ja kaksi kannettavaa tietokonetta. Varaa laitteiden käyttö- ja työskentelyajat (maks. 1h) asiakaspalvelupisteestä. Mikäli tarvitset pitemmän työskentelyajan kannettavalle tietokoneelle, voit varata ja varmistaa sen jo etukäteen joko käymällä kirjastolla tai soittamalla asiakaspalveluun.  Kirjaston kannettavia tietokoneita voit käyttää vain palveluaikana. Niihin on asennettu ohjelmat, jotka lakkauttavat tietokoneiden toiminnan kokonaan, mikäli ne viedään hälytysporttien ohi kirjaston ulkopuolelle.

Hubletit
Käytettävissäsi on kolme hublet-tablettia. Saat ne käyttöösi PIKI-kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-tunnuksella. Käyttöaika on kaksi tuntia. Palauta hublet-tabletti aina käytön jälkeen takaisin latauslaitteeseen. Ethän vie hubletteja ulos kirjastosta, sillä ne eivät toimi kirjaston Wifin ulkopuolella.

PIKI-hakupääte
PIKI-hakupäätteeltä voit hakea kaikkien PIKI-kirjastojen aineistoa. Hakukone on käytössäsi palvelu- ja omatoimiaikana.

Omien koneiden käyttö
Työskentelypisteistä löytyy pistokkeita koneiden latauslaitteita varten.

Tulostus-, kopiointi- ja skannaus
Tulostaminen, kopiointi ja skannaus ovat maksullisia ja onnistuvat vain palveluaikana. Tulostaminen onnistuu suoraan asiakaskoneilta, myös PIKI-hakukoneelta sekä e-lehtien lukukoneelta. Kysy tulostamisesta asiakaspalvelusta. Maksut asiakaspalvelupisteeseen. Kysy lisää asiakaspalvelusta.

AV laitteet
Kirjastotiloissa on äänentoistolaitteet, tykki, mikrofoni, iso valkokangas ja siirreltävä 75” näyttö. Varaukset asiakaspalvelupisteestä.

Sähköpiano ja -rummut
Varaa käyttöaika asiakaspalvelupisteestä.